1. Anasayfa
  2. Anime

Türk Anime Karakteri: İlhan Kimdir?

Türk Anime Karakteri: İlhan Kimdir?
anime karakteri ilhan olimpiyatlar
2

ilhan, anime, karakter, kimdir, bilgi, Japonya, olimpiyatlar, bayraklar, bayrak karakterleri, türk anime karakteri, ilhan anime karakteri

Olimpiyatların anısında bir grup Japon manga sanatçısı özel bir çalışmaya girişti. Bu çalışmanın sonucunda olimpiyatlara katılan ülkelere Anime karakterleri çizildi. Ülkelerin genel özellikleri ve bayrak renklerinin tema olarak kullanıldığı bu çalışmaya Türkiye de dahil edildi.

Çalışmalarını Japonca ve İngilizce başta olmak üzere 13 dilde (https://world-flags.org/) isimli web sitelerinde yayımladılar. Ne yazık ki bu diller arasında Türkçe yok. Toplamda 84 ülkenin karakterine ev sahipliği yapan bu siteyi İngilizce ya da Japonca olarak inceleyebilirsiniz. Doğrudan İlhan sayfasına BURADAN linkinden ulaşabilirsiniz.

Not: Sitemizde yüzlerce anime karakterinin tanıtımı mevcuttur. Buradan ulaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere Japonya da anime sektörü inanılmaz derecede gelişmiştir. Ülke bayrağı bir yana dağa, taşa, gemilere, ağaçlara ve sonunda bayraklara kadar her şeye bir anime karakteri yaratılıyor. Anime karakteri yaratma süreci sadece çizmek ile ilgili değildir. Yaratılan karakterin Doğum günü, kan grubu ya da sevdiği yemeğe kadar her şey belli olmalıdır. Yoksa boş bir çizim olur.

Olimpiyatlara katılan ülkelerden birisi olan Türkiye için de Türk bayrağı temalı İlhan isminde bir anime karakteri yaratıldı. İşte İlhan için web sitesinden edindiğimiz bilgiler.

Anime Karakteri: İlhan

anime karakteri ilhan
İlhan Karakteri
  • Adı: İlhan
  • Temsi Ettiği Özellik: Haysiyet, İtibar ve Asalet
  • Doğum Günü: 29 Mayıs
  • Boyu: 1.73 cm
  • Kan Grubu: A
  • Hobisi: Hamam’a Gitmek
  • Özel Yeteneği: Döner Yapmak
  • Zayıf Yanı: Bekletilmek
  • Favori Yemeği: Kebap

Görünüşü

İlhan, uzun boylu kızıl saçlı genç bir adamdır. Kızıla çalan gözleri ve açık bir teni vardır. Sivil kıyafetlerin yanı sıra Kırmızı bayrak desenli bir savaş giysisini tercih eder. Göğsünde ve iki kolunun yanında Türk Bayrağı deseni vardır. Altın rengi sarı işlemeli kenarları olan Uzun ve rahat bir kaftan tercih eder. Miğferinde ihtişamını arttıran uzun tüy bir süs vardır.

Siyah bir kemer ve sandalet giymeyi tercih eder. Pantolonu da Japon setlinde bir şalvardır. Ayağına takılmaması için dizine kadar çok sıkı ama hareketini engellememesi için beline kadar çok boldur. Bu da altın rengi işlemelere sahip özel bir giysidir.

Silah olarak Uzun bir çift taraflı savaş baltasını tercih eder. Ucundaki süngü ve baltanın her iki ucu da yeşim kaplamadır. Yeşil renkte ve çok güçlüdür. Yeşim kaplamanın dışında ve baltanın sapında Osmanlı stilinde altın kaplama desenleri bulunur.

Kişiliği

Osmanlı İmparatorluğu gelenekleri ile gurur duyan milliyetçi bir karakterdir. Kendisini Osmanlı savaş sanatları ile eğitmiştir. Geldiği soy ve kanı ile gurur duyar. Genel olarak aşırı iyimserliği ile tanınır. Bir vida ile uçak yapabileceğini yaptığı ile gurur duyabileceğini ve insanların ruh halini düzeltebileceğini savunur.

Etrafındakilerin endişelerini azaltmak ve rahatlatmak için güven verici telkin edici konuşmalar yapar. Bunun için gerekirse yemek bile yapar.

İsterlerse kebap bile yapabildim der. Oldukça ilginç bir kişiliği vardır. Hamorotomoto İdari Departmanından Eus ve Wahula’ya bir yemekmiş gibi davranır.

Diğer Ülke Karakterleri

Aynı sanatçılar tarafından yine diğer 85 ülke için de karakterler tasarlanmıştır. Onlardan bahsetmemek de olmaz.

  • Yunanistan ‘dan Angelopoulos
  • Belçika ‘dan Galvaniz
  • Birleşik Arap Emrlikleri ‘nden Nanssar
  • Macaristan ‘dan Puskalar
  • ABD ‘den Justin
  • Kanada ‘dan Keanu
  • Almanya ‘dan George
  • Japonya ‘dan Kamamoto
  • Fransa’dan Alain

Anime sektörü genellikle tüm dünyayı kapsar pek çok karakter Japon değildir. Bunu da sıkça ifade ederler. Bu yüzden farkı etnik ırklardan karakterlere alışıksınız ama doğrudan bir karakterin o ırkın özelliklerini barındırması ve bayrak temalı giyinmesi alışıldık bir durum değil.

Durum böyle olunca Türkiye de bu pastadan biraz pay almış durumda. Türk karakterler de bulunmaktadır.

Animeler Türkler

Animeler de ne yazık ki Türkiye ya da Türk karakterler çok sık gözükmez ama yine de tamamen yok değildir. Örneğin İlhan gibi tamamen Türk olan anime karakterleri mevcuttur. Shoukoku no Altair isimli animenin tamamı Osmanlı İmparatorluğunda geçer. Ana karakter Mahmut Tuğrul bir Osmanlı subayıdır. Osmanlı’yı savaşa çekmek isteyen dış güçler ile mücadele eder.

Buna ek olarak, Eren, Selim gibi isimleri animelerde duymak gayet normaldir ama bu karakterlerin etnik kökenleri hakkında kesin bilgi yoktur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. basite kaçılmış adam wiki den bakıp çizmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir