1. Anasayfa
  2. Anime

Charlotte Nedir?

Charlotte Nedir?
Charlotte
0

Charlotte, 2015 yılında 24’er dakikalık bölümler halinde 13+1 bölüm şeklinde yayınlanan japon animesidir. Okul, Süper Güçler ve Dram kategorilerinde +13 yaş gurubuna hitaben hazırlanmıştır.

Charlotte yıldızının Dünyanın yakınından geçmesi sonucunda süper güçler elde eden ergenlerin hikayesini işlemektedir. Bu güçler ergenlikle birlikte gelip yine ergenlikle birlikte geçmektedir.

Yuu Otosakai, başlangıçta kendisini yalnız sanmaktadır. Özel bir yeteneği vardır, diğer insanların yerine beş saniye kadar geçebilmektedir. Bu yeteneğini kullanarak kolayca bir liseye yerleşmektedir.

Bir gün karşısına Joujirou ve Nao isimli iki kişi çıkar. Bunlar da kendi çapında güçlere sahiptir. Yuu ‘dan kendilerinin okuluna katılmalarını isterler. Bu okul güçlere sahip ve ya sahip olma potansiyeli taşıyanlarla dolu bir okuldur.

Joujirou Takajou: Ses hızında hareket edebilmesini sağlayan bir yeteneği vardır. Lakin durmak konusunda bir etkisi yoktur.

Nao Tomori: Görünmez olabilmektedir fakat sadece bir kişiye görünmez olabilmektedir.

Hikayenin ilerleyen kısımlarında Yuu ‘nun zamanda seyahat edebilen bir abisi olduğu ve Yuu ‘nun asıl yeteneğinin diğer yetenekleri çalabilmek olduğu anlaşılır.

Yuu önce kız kardeşini ölümden kurtarmak için zamanda seyahat eder. Nao ‘yu kurtarmak için girdiği bir savaşta tek gözünü kayıp edince zamanda seyahat etme gücü de bloke olur.

Yuu ‘nun fikri üzerine dünyayı gezip tüm var olan yetenekleri çalar. Böylece kimse yeteneği var diye bir gence zarar veremeyecektir. Onbinlerce yetenek aldıktan sonra Yuu kim olduğunu ve amacını yitirir.

Sonunda japonyaya dönüp görevini tamamladığında kendisinin dahi kim olduğunu bilmemektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir