1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Yollarda Sarı Çizgiler Ne Anlama Gelir?

Yollarda Sarı Çizgiler Ne Anlama Gelir?
sari-yol-cizgileri
3

Bu işaretlerden bir tanesi de devamlı çizgilerdir. Devamlı çizgiler sağdan sola, sodan sağa geçmenin yani sollamanın yasak ve tehlikeli olduğu anlamına gelir. Devamlı çizgilerin olduğu yerlerde sollama yapmak, önde ki aracı geçmek kesinlikle yapılmamalıdır.

Bunun yanı sıra bazı yollarda ki çizgiler sarı iken bazı yollarda ki çizgiler beyazdır. Peki Sarı devamlı çizgi ve beyaz devamlı çizgi arasında ki fark nedir? Kara yolları trafik düzenlemesine göre sarı çizgiler, beyaz çizgilerden daha üstündür. Örneğin güvenli bir ve düz bir yolda bile yol kenarında ki çiziler sarıdır. Bunun sebebi bu kısmı geçmek, ortada da ki çizgiyi geçmekten daha tehlikeli olduğu içindir.

Dağ patikası ve Uçurum kenarı gibi zorlu yollarda ortada ki çizgilerde tıpkı kenarlarda ki gibi sarı olabilir. Bunun nedeni diğer yollara nazaran daha tehlikeli bir yol olduğu içindir. Normalde Devamlı çizgiyi geçmek bir risk teşkil ediyorsa, Bu gibi yollarda geçmek daha büyük bir tehlike içeriyor demektir. Yol çizgilerine dikkat etmek hayati riskleri büyük ölçüde azaltır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Kural kuraldır sarı ve beyaz cizgi aynı kuralları yansıtır sarı cizgi genellikle sis olan bölgelerde kullanılır tek farkı budur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir