1. Anasayfa
  2. Tarih ve Coğrafya

Tim Krabble Kimdir?

Tim Krabble Kimdir?
Tim-Krabble
1

Dünyanın en yaygın zeka oyunu olan satranç her yıl kendi içiminde bir mücadeleye şahit olur. Dünyanın her yerinden satranç oyuncuları birbirileri ile uzun mücadelelere girerler. Bu mücadelelerden en efsanevi olanlardan birsi 1943 yılında yaşanmıştır.

Tim Krabble, ünlü satranç oyucusu ve satranç oyun yazardır. Gençliğinden beri sürekli satranç oynayan Tim Bu tutkusu ile ilgili yazılar yazmayı da severdir. Tim, 13 Nisan 1943 de Amstetedram da doğmuştur. Asıl mesleği gazeteciliktir. (Not: Amsterdam = Hollanda ‘nın başkenti.)

Tim satranç komsusunda yeteneğini tüm dünyaya kanıtladıktan sonra kendi oyunlarını da geliştirmeye başlamıştır. Satranç hakkında bildiklerini ve satrancın inceliklerini derlediği bir web sitesi bile kumuştur ama bu site sadece Hollanda dilince yayın yapmaktadır. Tim ‘in yazdığı satranç yazılarının derlendiği bu sitede ve bazı kaynaklarda pek çok yayını vardır. Kendi icadı olan satrançta “Dikey Rok Bulmacası” ile adını duyurmuştur. FIDE kuruluşu dikey Rok ile ilgili bir düzenleme yapıp bu uygulamayı engellemiştir.

Kendi bulduğu tekniğin yasal bir kuruluşla düzenleyemeye girmesi ve sonrasında yasaklanması Tim’e ekstra bir şöhret katmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Tim Krabble hakkında aklımda ki soru işaretleri kalktı teşekür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir