1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Kürtçe Dersi Nasıl Olurdu?

Kürtçe Dersi Nasıl Olurdu?
0

Bir örneğini ABD ya da Kanada da görebiliriz. ABD de okullarda İspanyolca, Kanada da Fransızca eğitimi verilir çünkü halkın en çok kullandığı ikinci dil bunlardır. Bu sayede halk zamanla yakınlaşıp kaynaşabiliyor.

Bence bana göre okullarda yabancı dil olarak İngilizce verilmesi kesinlikle yanlış bir karar (ya da sadece İngilizce) onun yerine yüzbinlerce yıl var olan Kürtlerin ana dili olan Kürtçe verilmesi en doğru ve en iyi karar olurdu.

İngilizce tek değil Almanca, Fransızca, Arapça gereksiz dilleri öğretmek benim için en aptalca şey değil ama hiç belki de hiç karşılaşmayacağımız kişiler olacağı için en aptalca şeydir. Tabi ama bunu en yetkili kişiler daha iyi ve daha mantıklı bilirler.

Ben sadece düşüncelerimi söylüyorum ve çoğu zamanda mantıklı düşünüyorumdur bende aynı şekilde okul okuyorum hatta lise son sınıfta yılım 12 yıl boyunca İngilizce gördüğüme rağmen hala da öğrenememiş durumdayım. Muhtemel sebeplerinden birisi de pratik yapacak kimseyi bulmamamız olabilir.

Yeteri kadar pratik yapıldığında dil öğrenmenin çok kolay olduğu gerçeği aslında ana dili Kürtçe olan ama Türkçe konuşabilen milyonlarca vatandaşımızdan anlaşılabilir. Buna karşın yıllarca İngilizce eğitim alan ama konuşamayan milyonlarca vatandaş da pratiksiz öğrenilemeyeceği gerçeğini gün yüzüne çıkarıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir