1. Anasayfa
  2. Dizi ve Film

Madame Web İnceleme

Madame Web İnceleme
Madame Web İnceleme
0
6.6
Madame Web İnceleme

Spiderman evreninin ve Marvel'ın yeni karakteri Madame Web karşınızda... Yabancı bültenlerde ağır eleştiriler altında kalan, güzeller güzeli Dakota Johnson'ın başrolünde yer aldığı filmimizi inceliyoruz. İşte film için belirlediğimiz bazı kriterler ve bu kriterlerde elde ettiği puanlar.

  • Hikaye Örgüsü 6.2
  • Akıcılık 6.1
  • Oyuncular 7
  • Görüntü Efektleri 7.1

Madame Web etkileyici fragmanı ve karaktere atfedilen yeteneğin ardından büyük ilgi toplamıştı. 16 Şubat tarihinde izleyicilerin karşısına çıkan Madame Web fragmandaki yarattığı o ilginin karşılığını veremedi gibi gözüküyor. Sizlerle birlikte bu içeriğimizde Madame Web incelemesi gerçekleştirecek ve detaylarını konuşuyor olacağız.

Madame Web: Spiderman Evreninin Yeni karakteri

Evet, aslında filmde birçok ilgi çekici konu mevcut. Yeni yetenekler, sevilen Spiderman evreni gibi daha birçok örnek gösterebiliriz. Fakat bunları işleyiş tarzları tam olarak beklendiği gibi olmadı. Özellikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Madame Web fragmanı çok başarılı… Film öncesinde gerçekten benim gibi daha birçok izleyicide de büyük ilgi ve heyecan uyandırdığını düşünüyorum. Fakat tüm aksiyonun fragmanla sınırlı kaldığı, birçok sahnede gereksiz uzatma olduğunu gördüğümde ise bu biraz beklentimin dışında oldu.

Madame Web İnceleme

Marvel evreninin bu yeni karakteri Madame Web özellikle (burada spoiler vermemeye çalışıyorum) son sahnelerde göreceksinizki Professor X’le bir hayli benzerlik gösteriyor. İlerleyen seriler için daha aktif bir rol beklerken Professor X’de de olduğu gibi daha çok bir takımı yönetme ve beyin gücü olabileceği kanısına varıyorum fakat yine de bu şekilde düşünmek istemiyorum. Ancak burada gördüğüm son sahne bu düşüncenin oluşmasında etkili olduğunu belirtebilirim.

Spiderman evreni ile alakasına gelecek olursak filmimizde bahsi geçen ve bir hayli az rastlanan örümcek türü bulunmaktadır. Bu örümceğin birçok yeteneği bulunmaktadır bunlardan sadece bazıları;

  • Yakın geleceği görme (6. his)
  • Güç
  • Duvara tırmanabilme
  • Daha az zarar görebilme
  • Hızlı İyileşme

Kısacası madame web inceleme için geldiğimiz bu noktada beklentilerin karşılanmadığını, karakterin çok daha iyi bir şekilde ve daha doğru dizayn edebileceklerini düşünüyorum. Şunu da belirtmek lazım ki film yabancı piyasada da çok fazla eleştiri almaktadır. Dakota Johnson’ın filmi kurtaramadığı, saçma sahnelerin yer aldığı ve çok daha fazla..

Film hiçbir zaman anlatısal olarak beklendiği gibi değil. Sorunlardan biri, olayın arkasındaki insanların, beladan kurtulmanın yolunu düşünen bir kadınla ne yapacaklarını bilmemeleridir. 3.8 gibi aşırı düşük bir IDMB’ye sahip olan bu filmimizde bekleneni elde edemediği açık. Örümcek Adam, Sony için çok büyük bir hit kaynağı. Bu yüzden bu evreni ve elindeki bu malzemeyi doğru bir şekilde kullanması gerektiği açık. Kullanabildiği ise büyük muamma.

Madame Web Konusu

Dakota Johnson’ın başrolünü aldığı Madame Web filminde ana karakterimiz Cassandra Web annesiz ve babasız bir şekilde büyümektedir. Annesini doğum aşamasında kaybeden Cassandra, ona dair sadece bir örümceklerle ilgili defter bırakmıştır. Sağlık görevlisi olan Cassandra bir gün kurtarma görevinde kazayla denize düşer ve denizde boğulma tehlikesi geçirir. Bu sırada güçleri tetiklenen Cassandra, birtakım imgeler görür. Bu imgeleri anlamlandıramasa da zamanla geleceğe dair bazı anlar gördüğünü anlar.

Bu yeteneğini anlamlandırırken yolu 3 genç kızla kesişir ve hayatları tehlikede olan bu 3 kıza yardım eder. Her geçen gün yeteneğinde daha iyi olmaya başlayan Cassandra artık annesinin ne için örümcek araştırmaları yaptığı ve nasıl sonuçlandığını öğrenmeyi kafaya koyar.

Madame Web’in fragmanını hala izlemediyseniz işte Madame Web fragmanı:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir