Dünyanın en güçlü ve önemli kahramanı yanınızda dolaşsa Ve siz bunu fark etmeseniz tuhaf olmaz mı? Evet, Tabii ki tuhaf ama 1933 (Yani Superman’ın ilk ortaya çıkışı) yılından beri sürekli olarak kullanılan bu dizayn hala devam ettiriliyor. Bildiğiniz gibi Superman aslında Clark Kent’dir. Kostümünü giyince birden herkes onu tanıyamama ya başlar. Diğer bütün süper kahramanlar maske takarak bile kimliklerini korumakta zorlanırken Superman’ın nasıl böyle ortalıkta dolaştığını merak ettiniz mi? Bunun insanlara sunulan genel olarak 2 cevabı var.
1. Tanımak İstemiyorlar
Evet, doğru. DC’nin bu konudaki en belirgin cevaplarından birisi insanlar onu tanımak istemiyor. Aslında daha doğru bir tanımla onun gibi birisinin ralarında yaşayacağına İnanmıyorlar. Bazen arkadaşları Tabii ki kimliğini bilenler, Clark’a Şu soruyu sorarlar insanlar seni tanımıyorlar mı? Onun cevabı ise şöyle olur. Bana diyorlar ki “Evlat Superman’a benziyorsun.” Tabii insanların böyle bir insanın aralarında olduğunu Düşünmek İstemem ellerini anlıyoruz. Ama yine de odasında posterleri asılı olan birkaç kişinin akşama kadar yüz hatlarını ezberlediğinden de eminim.
2. Gözlükler
Biliyorum. Çok klasik bir cevap ama gözlükler var. Ama gözlükler tek başına cevap değil. Superman’ın Aslında çok söz edilmeyen ama sürekli kullandığı bir gücü daha var. İnsanları hipnotize edebilmekte. Gözlükler ise bu gücü yaymaktadır. Yani aslında etrafındaki herkesin beynine sürekli olarak o olmadığı sinyallerini yolluyor. Tabii ki teori aklımıza İlkinden daha çok yattı. Hipnotize gücü birçok şeyi açıklayabilir ama kahramanımızın aynı zamanda bizim beynimizle oynayan birisi olduğunu düşünmek istemiyoruz elbette.
Problem?
Tamam bu cevapları kabul ediyoruz. Yine de sormak istediğimiz bir soru var. Dünyanın en ünlü adamını Neden kimse bir yüz tanıma programında taratmıyor. Onu bulmak için kafayı takmış onlarca kişi varken Özellikle de Lex Lutor gibi çok zengin kişiler, devletler ve funboy’lar kimsenin aklına gelmemesi tuhaf. İkinci bir sorun daha var Sosyal medya hesaplarında “Superman’ı etiketleyin” ya da “Clark Kent’i etiketleyin” şeklinde bir ifade ile ifşa olmuyor mu? 3. Pasaport işleminden nasıl geçti? ( Tarama var) 4. Basınkart işleminden nasıl geçti? (Soruşturma var) 5. Aşı kartının olmaması ve ya diş muanenesi olmaması nasıl açıklanıyor . . . . ….. Kafamda deli sorular??