1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

DC OZ Kimdir ?

DC OZ Kimdir ?
dc-oz
0

DC comics bünyesinde pek çok karakter barındırmaktadır. Bazıları çok göz önündeyken bazıları ise ara sıra görünür. Bu ara sıra görünen gizemli karakterlerden birisi de OZ ve ya Bay OZ olarak tanınan kişidir.

Action Comics #987 ile birlikte sonunda DC eteğinde ki taşları döktü ve Bay OZ ‘un aslında kim olduğunu açıkladı. OZ’u bu kadar önemli kılan şey cübbenin altından çıkan kişi oldu.

Meğer bizim Bay OZ, Superman‘ın Krypton gezegeninde ki babasıymış. Krypton patladıktan sonra gezegenin içerisinde ki herkes ölmüş olmalıydı fakat Kozmik bir varlık olaya karışıp zamanın içerisinden Jor El’i çekmiş. Daha sonra da, onu alıp dünyaya atmış. Yaralı ve acılar içerisinde ki Jor El aylarca Afrika’nın küçük kabilelerinden birinde yaşamıştır. Acımasız hayat savaşına şahit olan Bay OZ sonunda bu dünyanın Superman’ı yani oğlunu hak etmediğine karar verip Superman’ı bizden kurtarmaya karar vermiştir.

Krypton gezegenin en saygın ve önemli şahsı, Superman‘ın Babası Lara’nın kocası ve Kandor şehrinin en saygın şahsiyeti aslından Dünyada kimsenin önemsemediği Bay OZ‘dur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. Abi kripton da ölen oldu mu? Ciddi soruyorum bak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir