1. Anasayfa
  2. Çizgi Roman

Wolverine’i içeren filmler (ve Onları İzleme Sırası)

Wolverine’i içeren filmler (ve Onları İzleme Sırası)
volverine film kapak
2

Wolverine, Marvel taraından yaratılan kurgusal çizgi roman karakteridir. Karakteri Hugh Jackman canlandırmıştır.

Hugh Jackman, Wolverine’i o kadar başarılı bir şekilde oynadı ki, hayranları neredeyse yirmi yıl sonra serinden ayrılmasına ağıt yaktı. X-Men dünyasında ki, yalnız kurt kişiliğine rağmen, birçok kez insanlığı kurtaran bu kahraman olmadan X-Men aynı olmayacak. Logan, orijinal X-Men filmlerinin ana karakterlerinden biriydi ve daha sonra bu karakterin hayatına giren kendi üçlemesine sahipti.

10. X-Men: Birinci Sınıf (2011)

X-Men: Birinci Sınıf (2011)

Bu filmde Wolverine’in sadece çok kısa bir kameresi var, ancak karakter ve X-Men ile ilgili gelecekteki olayları anlamak önemlidir. Bu film 1962’de geçiyor ve yeni bir oyuncu kadrosunun önünü açtı ve film serisi için bir tür yeniden doğuşa işaret etti.

X-Men: First Class serinin en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilir ve Wolverine’in aldığı birkaç saniyelik ekran süresi filmin en komik bölümlerinden biriydi. Sahnesi, Profesör X ve Magneto’nun onu işe almaya çalıştıklarını, sadece Logan’ın onları karakteristik bir şekilde hemen geri almasını sağlar.

9. X-Men Kökenleri: Wolverine (2009)

X-Men Kökenleri: Wolverine (2009)

Bu film, Seri’de sadece Wolverine’e odaklanan ilk filmdi ve izleyiciler X-Men ile geçirdiği zamandan önce onun geçmişini biraz gördü. Film gerçek adını, doğal kemik pençelerini ve kardeşi Victor Creed (Sabretooth) ile karmaşık ilişkisini kurar.

X Men Origins: Wolverine, Logan’ın üçlemesinin ilk filmidir ve karakterin adamantium kaplı iskeletini nasıl aldığını açıklar ve ünlü mutantın hafızasını ne zaman ve neden kaybettiğini ve Logan olduğunu gösterir.

8. X-Men (2000)

X-Men (2000)

X-Men, bugüne kadar süren yeni bir çizgi roman film dalgasının başlangıcı oldu. Başarısı sayesinde serinin büyümesine sebep oldu ve Hugh Jackman karakterle geri dönülmez bir şekilde bağlantılı hale geldi.

Logan’ın bu noktada geçmişiyle ilgili neredeyse hiçbir anısı yok ve bildiği kadarıyla ilk kez daha geniş bir mutant dünyasını keşfediyor. Teknik olarak ilk Wolverine filmi olduğu için gerçekten başlamak için iyi bir yer gibi görünse de, hikayenin serinin dolambaçlı hikayesinin daha geniş bir bağlamında izlenmesi artık çok daha ilginç.

7. X-Men: 2 (2003)

X-Men: 2 (2003)

X2, Jackman’ın Wolverine’ini modern bir film ikonu olarak kendini sağlamlaştırdı ve ilk filmde kurulan karakterin geçmişine daha da derinden girdi.

Logan ile ilgili hikaye öğeleri X-Men Origins: Wolverine’dekilere benzer, ancak hala onlar hakkında bir gizem havası olmasına rağmen çok daha tatmin edici bir şekilde oynanır. Wolverine’in filmlerdeki en iyi saatlerinden biri, bazı dikkat çekici dövüş sahneleri ve büyük dramatik anlar.

6. X-Men: Son Direniş (2006)

X-Men: Son Direniş (2006)

Orijinal üçlemenin üçüncü filmi hayranlar arasında en iyilerden biri olarak kabul edilmiyor, ancak logan’ın arkının tüm adımlarını takip edebilmeleri için hayranlar için önemli bir saat. X-Men: The Last Stand’ın insanların söylediği kadar kötü olmadığınıöne süren argümanlar bile var.

Hikayede mutantlar X geni için potansiyel bir tedavi ile tamamen bölünmüştür ve bir tarafta Magneto ve diğer tarafta Profesör X liderliğindeki iki büyük grupta karşı karşıyadır. Film serinin tatmin edici bir sonu olmayabilir, ama zamanın da göstereceği gibi, aslında asla olması gerekmiyordu.

5. Wolverine (2013)

Wolverine (2013)

Yalnız Logan, karakterin üçlemesinin ikinci filmi olan Wolverine’de her zamankinden daha izole bir yaşam sürer. X-Men’den uzaktır, ancak çatışmalar onu geçmişiyle yüzleşmesi gereken Japonya’ya kadar takip eder.

Film, X-Men Origins: Wolverine’in clunkier efektlerinden ve çizimlerinden gözle görülür bir yükseltmeydi ve sonuçta karakteri ana X-Men film serisine geri bağladı ve en büyük ve en iyi görünümlerini kurdu.

4. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014)

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014)

X-Men: Days of Future Past’de, orijinal üçlemede meydana gelen olaylar Logan zamanda geri gittikten ve alternatif bir zaman çizelgesi oluşturduktan sonra silinir. Wolverine’in hareketleri, mutantları kitlesel imhadan kurtarmak için gereklidir, ancak zamanda yolculuk yapanın Kitty Pryde olduğu çizgi romanlardan farklıdır.

3. X-Men: Kıyamet (2016)

X-Men: Kıyamet (2016)

Wolverine, X-Men: Apocalypse’de sadece bir aksiyon filmi gibi görünüyor, ancak muhtemelen serinin en iyisi. Dizi, Weapon X programı tarafından esir tutulduktan sonra tüm hislerini yitirmiş vahşi bir Logan’ı gösteriyor. Jean, Logan kaçmadan önce hafızasının bir kısmını geri kazandırmayı başarır ve diğer filmlerin hikayesine uyum tanır.

Olayların zaman çizelgesi, Wolverine’in Days of Future geçmişinde en son görüldüğü yerden Kıyametin başlangıcında olduğu yere zaman yolculuğu ve belirsiz geçiş sayesinde biraz kafa karıştırıcı olsa da, en azından karakterin ünlü adamantium pençelerini son filmleri için kurar.

2. Logan (2017)

Logan (2017)

Wolverine’in son tam görünümü Logan’da karakterin solo üçlemesinin son filmidir ve genellikle eleştirmenler arasında bugüne kadarki en iyi X-Men filmiolarak kabul edilir.

Old Man Logan çizgi romanından uyarlanan film, daha önce seride görülenden daha karanlık, şiddetli ve olgun bir tona sahip. 2029’da geçen film, yaşlı bir Logan’ın benzer güçlere sahip bir kız olan Laura’ya yardım etmeye çalışırken geçmişinin iblisleriyle savaşmaya devam ettiğini gösteriyor. Wolverine’in Batılı unsurlarını sonuna kadar genişleten karakter olarak Jackson’ın koşusuna mükemmel bir şekilde atılmış ve duygusal bir vedaydı.

1. Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 (2018)

Deadpool’un Wolverine’e ve Ryan Reynolds’ın Hugh Jackman’atakıntısı var. Deadpool 2’de Logan’a bazı göndermeler var, ancak post-credited sahnelerinden birinde, X-Men Origins: Wolverine için çekilen görüntüler aracılığıyla Wolverine’in bir görünümü var.

Wade Wilson, Deadpool’un o filmden kötü karşılanan orijinal versiyonunu öldürmek için Cable’ın cihazıyla zamanda yolculuk eder. Karakteri kullanarak yapabilecekleri en iyi şaka ve Wolverine’i 2017’deki vedadan sonra ekrana geri getirmenin harika bir yolu.

Kaynak: Every Movie Involving Wolverine – Screenrant.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 26 Şubat 2023

    Deadpool’u da eklemek gerekiryor.

  2. 24 Nisan 2022

    Teşekkür ederim hepsini merak ettim izlicem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir