1. Anasayfa
  2. Genel Kültür

Yanlış diş fırçalamanın zararları nelerdir?

Yanlış diş fırçalamanın zararları nelerdir?
diş fırçalama
0

Tüm hekimler ortak bir şekilde dişlerimizin günde iki kez fırçalamamız gerektiği konusunda hemfikirdir. Buna rağmen dişlerini fırçalamayan sayısı oldukça yüksektir. Dişlerini fırçalamayan insanlar gelecekte diş eti ve diş rahatsızlıklarıyla karşılaşıp diş kaybı ile sonuçlanan rahatsızlıklar yaşarlar. Dişlerini fırçalayanlar içinden ise doğru fırçalamayanlar o kadar kötü olmasa da benzer sonuçlar ile karşılaşabilir.

Zamanla özellikle yetişkinlerin fark ettiği üzere doğru bir şeyleri yanlış yapmakta o şeyi zararlı hale getirebilir. Bunlardan birisi de diş fırçalamadır. Dişlerin yanlış fırçalanması diş eti rahatsızlıklarına ve diş kaybına yol açabilir.

  1. Çok sert fırçalamak, Hem kısa hem uzun vadede dişleri çok sert fırçalamak diş etine zarar verir. Aynı şekilde çok yumsak fırçalamakta yeterli temizliği sağlamadığından benzeri bir etki yaratabilir.
  2. Sürekli aynı marka ve sertlikte diş ürünleri kullanmak, Zamanla dişlerimizdeki bakteriler belli bir fırça sertliğine ve macun kimyasallarına bağışıklık kazanır bu yüzden her seferinde farklısını kullanmak onları şaşırtır.
  3. Kısa süreli fırçalama, Diş hekimlerinin tamamı dişlerin en az 3 dk fırçalanması gerektiğinde hem fikirdir. Dişlerimiz akşama kadar pek çok yemek ile kirlenir ve temizlemek için bir kaç dakikaya ihtiyaçları vardır.
  4. Gelişigüzel Zamanlarda Fırçalama, Bir gün fırçalayıp bir gün fırçalamamak gibi rastgele zamanlarda dişlerinizi fırçalamak yeterli korumayı sağlamaz.
  5. Tek Açıda Fırçalamak, Dişlerimiz simetrik yayılsa da kendi şekilleri asimetriktir ve bakteriler her köşesine yayılmıştır. Bu yüzden tek açıda değil her açıda fırçalanmalı ve fırçanın her köşeye ulaştığından emin olunmalı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0)

  1. 26 Şubat 2023

    Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir