1. Anasayfa
  2. Sağlık ve Spor

Gül Hastalığı (Rozasea) Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gül Hastalığı (Rozasea) Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?
1

GÜL HASTALIĞI NEDİR?

Öncelikle gül hastalığı genellikle açık tenli insanlar da görülen bir cilt hastalığıdır. Çoğunlukla yüz bölgesinde görülen bu hastalık ilerleyen zamanlar da vücudun diğer bölgelerine de yayılabilir. Göğüs ve sırt bölgesinde de görülebilen bu hastalık genellikle ileri yaşlarda ve kadınlarda görülür. Hastalığın ilerlemesinde ya da sık görülmesinde zararlı güneş ışıkları aşırı soğuk hava ve stres etkili rol oynar. Gül hastalığı yüzde kızarıklık şeklinde görülür. Görüntü olarak kırmızı noktalar şeklinde olduğu için sivilce gibi diğer cilt hastalıklarıyla karıştırılabilir.

GÜL HASTALIĞI NEDEN OLUŞUR?

Tam olarak kesinlik kazanmasa da bu hastalığın oluşmasının birçok nedeni vardır. Bunların başında gelen akarlar, mantarlar, cilt altındaki bağ yapısının bozulması ve en önemli olanı ise stres bozukluğudur. Yine kesin olmamakla birlikte makyaj malzemeleri, sıcak hava, sık alkol almak, aşırı baharatlı yiyecekler, sıcak içecekler, maytların bu hastalığın gelişmesine sebep olabilir.

GÜL HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bu hastalık her insan da aynı şekilde görülmeyebilir. Genelde sivilceye benzen bir hastalıktır. Yüzde batma acı olarak görülebilir. Güneş yanığına da benzeyen bu hastalık yüzde şişlik şeklinde de görülebilir. Cildin görülen bölgesinde deri dökülmeye başlar. Saçlarda görülen kepeğe benzer bir döküntü yaşanabilir. Ayrıca ten kalınlaşır ve rengi kırmızıya döner. Burunda görülürse burun yapısı ve şekli bozulur.

GÜL HASTALIĞINDA TANI NASIL KOYULUR?

Bu hastalığın tanısında yukarı belirttiğimiz durumlar görüldüğünde şüphelenilebilir. Ancak bu hastalık belirtileri her bireyde farklı gözlenebilir. Bazı insanlar da tüm belirtiler olurken, bazı insanlar da sadece bir tanesi görülebilir. Bu hastalığın tanısına sadece uzmanlar karar verir. Alerji testi gibi kesin bir testi olmadığı için uzman cilt bozulmasında ki gözlemlerinden yararlanarak karar verir. Diğer hastalıklarla karışmaması için genel olarak yapılan kan testi uygulanabilir.

gul hastaligi tedavisi

GÜL HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Hastalık herkeste farklı görüldüğü için tedavisi de kişiden kişiye değişmektir. Lazer tedavisi, ilaç tedavisi krem tedavisi bunların başında gelir. Genel olarak sebep olan nedenden uzak durulması tedavi edilir. En başlıca sebebi olarak gelen stresten uzak durulmalıdır. Vücutta yüzün altında bulunan kılcal damarların beslenip güçlenmesi için krem kullanılabilir. Başlıca sebebi stres olan gül hastalığında bir uzman doktora başvurmanız yazarınıza olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Bu içeriği gönderdiği için Orhan CENGİZ’e teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir