1. Anasayfa
  2. Anime

Dünyanın En İyi Beş Animesi

Dünyanın En İyi Beş Animesi
3

Bir şekilde anime sektörüne girdiniz ve en iyileri merak ediyorsanız tam size göre bir liste hazırladım. Öncelikle bilmelisiniz ki bu liste kişisel değildir. Myanimelist verilerine göre hazırlanmıştır.

En iyi tanımı itibari ile kişiseldir. Beğenip beğenmemek size kalmış.

1- Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal Alchemist Brotherhood Cropped

“İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez, Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın, Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.” Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al’ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar. Orijinal mangaya daha sadık bir hikâye takip edecek olan bir yeniden yapımdır.

2- Gintama°

gintama

Edo döneminin sonlarında “Amando” adlı zalim uzaylıların Dünya’yı istilası başlar ve dünyalılar ile uzaylılar arasında bir savaş kopar. Savaş sırasında birçok samuray hayatını kaybeder. Sonunda dünyalılar uzaylıların silahlarına yenik düşer ve teslim olurlar. Bu andan itibaren istediklerini yapmaya başlayan ve Edo şehrinde diledikleri gibi davranmaya başlayan Amando’lar yetmezmiş gibi hükümet geride kalan samurayların kılıç taşımasını yasaklar. Aradan uzun zaman geçer. İşte Sakata Gintoki, artık samuraylara ihtiyaç duyulmayan böyle bir dönemde yaşayan bir samuraydır. Güçlü bir uzaylı olan Kagura ve bir nevi öğrencisi olan Shinpachi ile yaşayan Gintoki, Dünya’yı daha katlanılır bir yer kılabilmek ve kiralarını ödeyebilmek için kendilerine gelen birbirinden garip görevleri üstlenirler.

3- Shingeki no Kyojin Season 3 Part 2

Shingeki no Kyojin Season 3 Part 2

Yüzyıllar evvel insanoğlu devler tarafından yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Devler tıpkı anlatılagelmiş hikayelerdeki gibi, uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. Az sayıdaki insan, en uzun devlerden bile yüksek duvarlar inşa ederek çevreledikleri bir şehrin koruması altında hayatta kalmıştır. Şu anki zaman diliminde ise 100 yılı aşkın bir süredir tek bir dev dahi şehre ayak basmamıştır. Henüz erginliğe erişmemiş bir çocuk olan Eren ile sütkardeşi Mikasa, bir anda ortaya çıkan inanılmaz büyük bir devin saldırısı sonucu şehrin surlarının yıkılmasına tanık olurlar. Nispeten daha küçük olan devler surlarda açılan gedikten şehre akın ederler ve bu iki çocuk dehşet içerisinde annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilişini izlerler. Eren bütün devleri öldürüp insanlığın intikamını alacağına yemin eder.

4- Steins;Gate

steins gate anime

Steins Gate, özelleştirilmiş bir mikrodalga cihazıyla kendi geçmişlerine mesaj gönderebilen bir grup arkadaş hakkındadır. Pek çok farklı deney yapmaktadırlar. SERN isimli organizasyon ise kendi zaman yolculuğu araştırmalarını yapmaktadır. Karakterler bir yol bulup yakalanmamak zorundadır.

5- Fruits Basket: The Final

darrrassss

Toru Honda, yakın zamanda annesini trafik kazasında yitirmiştir. Annesinin ölümünün ardından dedesinin yanına taşınmış, ancak bir süre sonra, dedesinin kendi ailesinin eve yerleşmesi ile onlara huzursuzluk vermemek için buradan da ayrılmıştır. Toru, artık bir çadırda yaşamakta ve okul sonrasında temizlikçi olarak çalışmak sureti ile geçimini sağlamaktadır. Toru, yaşadığı bütün olumsuzluklara karşı iyimser tutumunu sürdürmektedir. Toru, birgün ormanda gezinirken Soma ailesinin evine rastlar. Burada yakışıklı ama bir o kadar soğuk sınıf arkadaşı Yuki Soma ile karşılaşır. Yuki, iki kuzeni Kyo ve Shigure ile birlikte yaşamaktadır. Soma ailesi, Toru’yu, temizlik ve yemek işlerini karşılaması karşılığında evlerine davet ederler. Çadırı önceki gece toprak kayması sonucunda yok olan Toru’nun kabul etmekten başka çaresi yoktur. Ancak, Toru kısa bir süre sonra garip gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Soma ailesi Çin takvimindeki hayvanların ruhları ile lanetlenmiştir. Her birey, bir hayvanın ruhuna sahiptir ve karşı cinsten bir insana sarıldığında lanetlendiği hayvana dönüşmektedir.

Geçen sezonun ortaya çıkan gerçeklerinden sonra, Soma ailesi yoluna devam eder ama onları bağlayan duygusal zincirler kolayca kırılmaz. Neden iyileştirmek istediğini kabul edemeyen Tooru yakın olduğu biri için zamanın tükendiğini farkında olarak gerçekle mücadele eder. Ve başka birinin kalbini kırabilecek bir sır hâlâ saklıdır. Ama umut kaybolmamıştır ve lanete dair bir ipucu bulunur. Yakında esirliklerinin sonu gelebilir mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. aralarında Ginga e Kickoff’un olmaması listeyi samimiyetsizleştirmiş benim için her zaman en iyisi o olacak

  2. FMA yerini hakeden bir anime her zaman 1 numara olarak kalacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir